Jak opustit Discord Server

Vyzkoušejte Náš Nástroj Pro Odstranění Problémů

16. května 2023• Osvědčená řešení

Discord je zábava a hry, pokud jste součástí živého serveru, který má skvělou komunitu. Můžete posednout nějakou hrou, komiksem nebo písničkou se stovkami dalších lidí, aniž byste se museli bát, že vás nazvou geeky.



Někdy však můžete nesouhlasit s ostatními členy, což vás může vést k honbě za jiným serverem. Jindy může být server neaktivní nebo se nemusíte dobře mísit s davem. Nebo jste tam možná přistáli omylem. Tak, jak opustíte Discord server ?

Ať už je váš důvod jakýkoli, zde je podrobný návod, jak opustit server na Discordu!

Několik věcí, které je třeba si uvědomit, než opustíte server –

  • Poté, co opustíte server, již na něj nebudete moci posílat žádné texty.
  • Ze serveru nebudete dostávat žádná upozornění.
  • Vaše uživatelské jméno se již nebude zobrazovat v seznamu členů serveru.
  • Jakákoli role, kterou jste měli na serveru, bude zakázána.
  • Pokud vlastníte server, budete muset před ukončením převést vlastnictví na jiného člena.
  • Osoba, které předáte svůj server, si s ním může dělat, co chce.
  • Pokud si to rozmyslíte, můžete se znovu připojit k serveru, který jste opustili.

Část 1: Jak ponechat Discord Server na počítači?

Několik lidí a hardcore hráčů používá Discord přes PC. A kanálu můžete zamávat na rozloučenou během několika sekund. Postup je stejný pro Mac i Windows.

  1. Otevřete Discord v počítači (v desktopové aplikaci nebo v prohlížeči).
  2. Klepněte na název serveru, který se zobrazí vlevo nahoře.

Opusťte Discord Server

  1. Přímo ve spodní části seznamu klikněte na možnost opustit server

Nechte Discord Server Potvrdit

Po potvrzení již nebudete součástí tohoto serveru. Nemůžete posílat žádné SMS ani dostávat žádná upozornění. Název serveru zmizí ze seznamu serverů ve vašem profilu.

Část 2: Jak opustit Discord Server v mobilní aplikaci?

Postup opuštění serveru je v mobilní aplikaci víceméně stejný. Uživatelské rozhraní Discordu se mezi zařízeními příliš neliší. Chcete-li ukončit server, postupujte takto -

  1. Klikněte na otevřít aplikaci Discord na vašem mobilu.
  2. Klikněte na pravé podokno a klikněte na 3 tečky, které se objeví. Klikněte na název serveru, který chcete opustit.

Nechte Discord Server na mobilu

  1. Z nabídky, která se otevře, přejděte dolů a klikněte na možnost opustit server.

Ponechte Discord Server na Mobile Potvrdit

Po potvrzení již nebudete součástí serveru. Postup je stejný pro zařízení ios a Android.

Pokud jste se rozhodli dát si pauzu od hraní her a Discordu, můžete zvážit dočasné odinstalování aplikace. Oznámení můžete také vypnout v nastavení aplikace na vašem zařízení.

Bonus: Jak převést vlastnictví Discord serveru?

Jak opustit svůj vlastní Discord server? Pokud má váš server mnoho členů, je moudřejší převést vlastnictví, než server úplně zavřít nebo jej ponechat osudu. Zejména pokud jsou uživatelé aktivní, pak můžete vlastnictví předat důvěryhodné osobě.

Zde je návod, jak to můžete udělat -

Pro stolní počítač

Proces je poměrně jednoduchý a trvá jen několik minut.

  1. Otevřete aplikaci Discord nebo se přihlaste pomocí prohlížeče.
  2. Klikněte na server, který chcete opustit.
  3. Kliknutím pravým tlačítkem otevřete plovoucí nabídku.
  4. Z tohoto seznamu vyberte nastavení serveru a poté vyberte členy.
  5. Vyberte uživatele, kterému chcete předat server. Klepněte na tyto 3 tečky a klepněte na „převést vlastnictví“.
  6. Potvrďte svou volbu a poté klikněte na převod vlastnictví.
  7. Vybraný člen se stane novým vlastníkem serveru.

Na mobilu

Postup přenosu je velmi podobný desktopové verzi. Má to však pár kroků navíc.

  1. Otevřete v telefonu aplikaci Discord.
  2. Vyberte server, který chcete darovat.
  3. Klepnutím na tyto 3 tečky otevřete nabídku. Ve správě uživatelů klepněte na „členové“.
  4. Vyberte člena, který bude novým vlastníkem vašeho serveru. Klepněte na 3 tečky, které se zobrazí vedle jména daného uživatele.
  5. Zobrazí se potvrzovací pole.
  6. Výběr potvrďte zaškrtnutím políčka.

Váš server je nyní úspěšně převeden na vybraného člena. A nový vlastník se může rozhodnout, co se serverem udělá.

Často kladené otázky o opuštění Discord serveru

  1. Jak mohu opustit Discord server, aniž by to někdo věděl?

Upřímně řečeno, neexistuje žádná magie, která by pomohla utajit vaše zmizení ze serveru. Neexistuje způsob, jak skrýt svůj odchod. Můžete však udělat několik opatření, aby to bylo méně nápadné.

  • Několik hodin nebo dní položte nízko. Toto nebude fungovat, pokud jste nejhlasitějším členem na serveru. Ale i tak to stojí za pokus.
  • Zkuste změnit svůj avatar, profilový obrázek a přezdívku. To může lidi vyhodit z dráhy nebo je na chvíli zmást.
  • Ovládejte se a snažte se nikomu neříkat, že odcházíte.
  • A teď je čas na diskrétní rozloučení!

Stále můžete dostávat nějaké osobní zprávy s dotazem na váš odchod. Toto není zaručený způsob, jak učinit váš odchod tajným. Stovky členů spolu s roboty však učiní vaše zmizení méně zřejmé. Dalším řešením by bylo vytvořit nové uživatelské ID a ponechat staré neaktivní.

  1. Smaže opuštění Discord serveru vaše zprávy?

Ne, žádný z textů, které jste odeslali na server, nebude smazán. Každý text zůstane, i když odejdete. Jediný způsob, jak můžete smazat své texty, pokud je smažete všechny jeden po druhém, nebo je smaže někdo s dostatečnými oprávněními. Pokud dostanete ban, pak člen, který vám zakázal přístup, rozhodne, zda si vaše zprávy ponechá na serveru nebo je odstraní. V tomto případě mohou být vaše texty odstraněny, pokud je člen smaže.

Toto byl návod na „ jak opustit Discord server“ který poskytl podrobný návod, jak opustit servery a přenést servery.