Jak změnit cíl, kam se ukládají snímky obrazovky na vašem Macu

Vyzkoušejte Náš Nástroj Pro Odstranění Problémů

19. května 2023• Osvědčená řešení

Kdykoli pořídíte snímek obrazovky na počítači Mac, soubor se ve výchozím nastavení uloží na plochu. Většina uživatelů počítačů Mac nikdy nemusí toto nastavení měnit, protože soubor mohou vždy přesunout do složky, kam jej chtějí uložit. Na druhou stranu každodenní vytváření spousty screenshotů může na vaší ploše nadělat chaos. Naštěstí změna cíle, kam se snímky obrazovky ukládají, je jednoduchý proces, který vám umožní rozhodnout, kam budou vaše obrázky uloženy.



Zde je návod, jak můžete změnit umístění, kam se budou ukládat snímky obrazovky pořízené pomocí klávesových zkratek.

Bezpečné stahování

Část 1: Jak uložit snímky obrazovky do konkrétní složky na Macu

Změna složky, do které ukládáte snímky obrazovky, není nevratný proces, což znamená, že můžete kdykoli resetovat umístění, kam se soubory ukládají, na plochu. Neodstraňujte novou složku, protože váš Mac poté nemusí být schopen pořizovat snímky obrazovky. Níže popsaný proces je jediný způsob, jak můžete smazat složku nebo přidat nový cíl pro snímky obrazovky, a jeho nedodržení může způsobit poruchu vašeho Macu.

Snímky obrazovky Mac

Vytvořte novou složku na požadovaném místě na pevném disku a poté spusťte Terminál zadáním Terminálu do vyhledávacího pole a kliknutím na jeho ikonu. Jakmile je aplikace otevřena, měli byste do okna Terminálu vložit následující příkaz:

výchozí umístění zápisu com.apple.screencapture

Poté zadejte mezeru na konci za „umístěním“.

Snímky obrazovky Mac

Dalším krokem je přidání nového umístění, do kterého se budou snímky obrazovky ukládat, a to můžete provést jednoduše přetažením složky, kterou jste vytvořili, do Terminálu a přidáním na konec příkazu, který jste právě zadali. Vytvoří se cesta a příkazový řádek by nyní měl obsahovat jedinečné umístění složky a měl by vypadat takto:

defaults write com.apple.screencapture umístění /Users/username/Screenshots

Chcete-li provést příkaz, musíte stisknout Enter. Poté, co Terminál dokončí spuštění příkazu, jeho okno se znovu objeví na obrazovce. Měli byste pokračovat a potvrdit změny, které jste právě provedli, resetováním uživatelského rozhraní na vašem počítači. Chcete-li tak učinit, musíte vložit tento příkaz pod ten, který jste zadali dříve:

killall SystemUIServer

Dalším stisknutím klávesy Enter potvrďte změny a spusťte nový příkaz. Ukončete aplikaci Terminál kliknutím na nabídku Terminál a výběrem možnosti Rychlý terminál. Výchozí umístění, kam se snímky obrazovky ukládají na vašem Macu, se nyní změnilo a pokaždé, když pořídíte snímek obrazovky pomocí zkratky Command + Shift + 3, soubor se uloží do nového umístění. Pokud z jakéhokoli důvodu chcete znovu nastavit plochu jako cíl, kam se budou ukládat snímky obrazovky na vašem počítači, můžete to udělat následovně.

Část 2: Jak změnit umístění uložení snímku obrazovky zpět na plochu

Proces změny výchozího umístění uložení snímku obrazovky zpět na plochu je téměř totožný s procesem, který jsme právě popsali. Stačí otevřít aplikaci Terminál a do výzvy vložit následující příkaz.

výchozí nastavení zápisu com.apple.screen capture location /Users/Username/Desktop/

Ujistěte se, že je vaše uživatelské jméno správně napsáno, a poté stisknutím klávesy Enter spusťte příkaz. Nyní musíte pouze resetovat uživatelské rozhraní, aby mohlo rozpoznat změny, které jste provedli, a můžete to provést vložením killall SystemUIServer do okna Terminálu a stisknutím klávesy Enter jej spusťte.

Nezapomeňte, že smazání složky, kterou používáte jako výchozí umístění pro ukládání snímků obrazovky, by mělo být provedeno pouze pomocí procesu, který jsme právě popsali v aplikaci Terminál, protože všechny ostatní metody mohou způsobit zbytečné potíže.